پسر برنامه نویس

برنامه نویسی و طراحی سایت

پسر برنامه نویس

برنامه نویسی و طراحی سایت

پایگاه داده

چکیده مقاله:

در دنیای امروز به دلیل عواملی نظیر اهمیت سرعت و دقت در انجام کارها، رقابت با رقبا، پیش گیری از خطای عملکرد کاربران وکارمندان سیستم های دستی، سنتی و قدیمی جای خود را به سیستم های کامپیوتری داده اند. سیستم های کامپیوتری نیز روزبه روز در حال تغییر، پیشرفت و بهبود هستند و و همواره به سمت سرعت و دقت بالاتر حرکت می کنند. سیستم های ابری ازجمله این سیستم ها هستند، که امروزه دیتابیس چیست گسترش بسیاری یافته اند. در این پیشرفت های خیره کننده، قطعاً نقش سیستم هایمدیریت پایگاه داده رابطه ای و غیررابطه ای مهم و برجسته است. پایگاه داده، بانک اطلاعاتی و بانک داده همگی عنوان هایمشابهی هستند که کار مهم آن ها، ذخیره کردن انبوهی از داده ها، بازگرداندن نتایج مورد نظر کاربر در سریعترین زمان ممکن ودر برخی موارد، انجام پردازش هایی روی داده های ذخیره شده است.پردازش ابری ارائه خدمات سخت افزاری و نرم افزاری درفضای اینترنت (ابر) می باشد که از قاعده پرداخت به اندازه استفاده، پیروی می کند. رشد سریع این فناوری مشکلات مربوط به آن راافزایش داده است، پس از امنیت؛ یکی از جنبه های دیگری که سبب عقب نشینی سازمان ها در برابر این فناوری می گردد، نحوهامن سازی داده ها در ابر، سرویس های پایگاه داده، مدیریت داده ها و پایگاه داده در پردازش ابری است. این مقاله مطالعه و بررسیجامعی است که به صورت ویژه مسائل مربوط به پایگاه داده ابر، مدیریت و امن سازی داده ها در پردازش ابری و وجود امنیت درپایگاه داده ابری را مورد تحقیق قرار داده است. در این مقاله پایگاه داده و سیستم مدییت پایگاه داده در پردازش ابری، سرویس های ارائه شده توسط پایگاه داده ابر، مزایا و چالش های پایگاه داده ابر و مسائل مربوط به امنیت در پایگاه داده ابری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه‌ها:

پردازش ابری، پایگاه داده، پایگاه های غیر رابطه ای، پایگاه داده در ابر، سیستم مدیریت پایگاه داده ابر، امنیت پایگاه داده ابری

کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://www.civilica.com/Paper-CSITM01-CSITM01_196.html 
کد COI مقاله: CSITM01_196

نحوه استناد به مقاله:

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:

طاهریان دهکردی, سمیه و وحید خطیبی بردسیری، ۱۳۹۳، مدیریت پایگاه داده در پردازش ابری، همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات، تهران، شرکت علم و صنعت طلوع فرزین، https://www.civilica.com/Paper-CSITM01-CSITM01_196.html


در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (طاهریان دهکردی, سمیه و وحید خطیبی بردسیری، ۱۳۹۳)
برای بار دوم به بعد: (طاهریان دهکردی و خطیبی بردسیری، ۱۳۹۳)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.


منبع: مرجع دانش

بررسی دیجیاتو : آیفون XR ؛ پادشاه یک چشم

احتمالاً شما هم افراد زیادی را می بینید که به آیفون های قدیمی خود وفادارند و عزم جدی برای ارتقای آنها ندارند. درست است که آیفون های قدیمی هنوز هم برای استفاده عادی به اندازه کافی قدرتمند هستند، ولی اگر از آنها در این باره سؤال کنید اکثرشان با قیمت +1000 دلاری آیفون های جدید کنار نمی آیند، به خصوص در بازارهای بی سر و سامانی که محصولات اپل با قیمت نامعقول به فروش می رسند. اپل امسال آیفون XR را معرفی کرد تا شاید بتواند بخشی از این کاربران قدیمی را به خرید گوشی جدید وادار کند.

بررسی دیجیاتو بررسی آیفون XR

آیفون XR (که آیفون تِن آر تلفظ می شود ولی به آیفون ایکس آر هم معروف است) آمده تا گزینه معقول تری باشد برای افرادی که می خواهند قوی ترین گوشی سال را داشته باشند اما انگیزه یا توان خرید آیفون XS یا XS مکس (بررسی دیجیاتو) را ندارند. طبیعتیست که در ازای پرداخت حداقل 250 دلار کمتر، باید بعضی چیزها را فدا کنید. ابتدا مشخصات آیفون XR را با هم مرور می کنیم:

  • فریم آلومینیومی با بدنه شیشه ای و گواهی IP67
  • نمایشگر 6.1 اینچی IPS LCD
  • چیپست شش هسته ای A12 بایونیک
  • 3 گیگابایت رم، 64/128/256 گیگابایت حافظه داخلی
  • دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی
  • باتری 2942 میلی آمپر ساعتی
  • قیمت مدل پایه: 750 دلار / حدود 11 میلیون تومان

همان طور که می بینید آیفون XR آنقدرها هم با آیفون XS تفاوت ندارد. ایجاد تعادل بین قیمت، ویژگی های شاخص و قدرت سخت افزاری در دنیای موبایل کار بسیار سختیست. حالا اینکه اپل توانسته بین این سه مورد تعادل برقرار کند یا خیر، سؤالیست که در بررسی آیفون XR می خواهیم به آن پاسخ دهیم.

با تشکر از فروشگاه عیاران که آیفون XR را برای این بررسی کدایگنایتر چیست در اختیار دیجیاتو قرار داد. برای خرید آیفون های جدید و رجیستر شده به آدرس این فروشگاه در مجتمع کامپیوتری پایتخت، طبقه همکف پلاک ۱۶ مراجعه کنید یا با شماره تلفن 88886849 تماس حاصل نمایید.

گرفتار در حاشیه

زبان طراحی آیفون XR همانیست که در دیگر اعضای خانواده X می بینیم ولی تفاوت هایی هم وجود دارد. اول اینکه وزن گوشی به نسبت ابعادش، بیشتر از انتظار است و در دست سنگینی می کند، تا حدی که استفاده درازمدت از آن خسته کننده خواهد بود. ضخامت زیاد هم مزید بر علت شده تا همین ابتدای کار سطح توقعتان پایین بیاید. البته وقتی گوشی را روشن کنید، وزن و ضخامت دستگاه به کل از یادتان می رود و تمام فکر و ذکرتان معطوف حاشیه زیاد اطراف نمایشگر می شود، حاشیه ای که آن را به بک لایت صفحه LCD نسبت می دهند اما حداقل در طرفین نمایشگر می توانست به مراتب کمتر از این باشد. بعضی ها یکسان سازی حاشیه اطراف نمایشگر را بهانه می آورند که اینجا هم ناچ بالای صفحه کل موضوع را زیر سؤال می برد.

بررسی دیجیاتو بررسی آیفون XR

فریم استیل و براق آیفون XS جای خودش را به فریم آلومینیومی در آیفون XR داده که البته تصمیم خوبیست، چون آلومینیوم دوام بیشتر و رنگ پذیری بهتری دارد و مثل فریم استیل به راحتی خش نمی افتد. در واقع یکی از نقاط تمایز اصلی این گوشی با دیگر اعضای خانواده، رنگ بندی جذاب و متنوع آن است که می تواند خریداران بیشتری را به سمت خودش بکشاند. آیفون XR به جز رنگ های کلاسیک سفید و مشکی، در رنگ های آبی آسمانی، زرد، مرجانی (همان نارنجی خودمان) و قرمز هم عرضه می شود.

پشت و روی آیفون XR از شیشه ساخته شده و حتی اگر به بیان اپل با «مقاوم ترین شیشه دنیای موبایل» هم روبرو باشیم، باز هم چیزی از استرس در دست گرفتن این گوشی کم نمی شود. در ضمن توجه داشته باشید که شیشه پشت آیفون XR مقاومت کمتری نسبت به آیفون XS دارد. همین موضوع در کنار لک شدن سریع بدنه، استفاده از قاب محافظ برای این دستگاه را اجباری می کند.

بررسی دیجیاتو بررسی آیفون XR

تفاوت دیگر بین آیفون XR و آیفون XS در لبه پایینی دیده می شود، جایی که دیگر از خطوط آنتن دهی مزاحم خبری نیست و حفره های اسپیکر اصلی و میکروفون به شکل متقارن در طرفین درگاه لایتنینگ قرار گرفته اند. البته این نشانه خوبی نیست چون حذف خطوط آیفون به معنای آن است که آیفون XR از LTE گیگابیتی پشتیبانی نمی کند و حداکثر سرعت دانلودش در شبکه موبایل به 600 مگابیت بر ثانیه می رسد.

خبری از امولد نیست

آیفون XR به نمایشگر 6.1 اینچی IPS LCD با رزولوشن 828×1792 پیکسل مجهز شده که تراکم 326 پیکسل را در هر اینچ به ارمغان می آورد، دقیقاً همان رقمی که روی آیفون 8 و آیفون های غیر پلاس قبلی دیده ایم و برای استفاده روزمره کاملاً کافیست، اما اگر با دقت و از نزدیک به صفحه نگاه کنید می توانید پیکسل ها را از هم تشخیص دهید.

از آنجا که اپل برای اولین بار صفحه LCD را در زبان طراحی جدیدش استفاده کرده، تصمیم گرفته نام تازه ای را هم برایش انتخاب کند: Liquid Retina HD Display یا صفحه اچ دی رتینای مایع؛ از آن نام های من درآوردی و بی معنی که فقط از تیم های مارکتینگ بر می آید.

بررسی دیجیاتو بررسی آیفون XR

با این حال مثل همیشه اپل بهترین پنل IPS را برای این گوشی به کار گرفته. حداکثر روشنایی این صفحه به رقم خیره کننده 700 نیت می رسد که از پنل های اولد بیشتر است و فقط گوشی هایی مثل هواوی میت 20 یا ال جی G7 تینکیو از آن بالاتر هستند. بنابراین تحت هیچ شرایطی برای مشاهده محتوای صفحه به مشکل نخواهید خورد. از طرفی به خاطر پشتیبانی از فضای رنگی عریض DCI-P3 و فناوری True Tone اپل، همیشه واقعی ترین رنگ ها را روی آیفون XR می بینید. متأسفانه این نمایشگر به شکل سخت افزاری از فناوری های دالبی ویژن و HDR-10 پشتیبانی نمی کند و تاچ سه بعدی هم ندارد.

بدین ترتیب تا زمانی که آیفون XR را کنار آیفون XS یا پرچمداران اندرویدی مجهز به صفحه سوپرامولد قرار ندهید، نه تنها هیچ کمبودی از نظر کیفیت و وضوح نمایشگر احساس نمی کنید، بلکه از تماشای هرگونه محتوایی روی این گوشی لذت خواهید برد.

از سادگی لذت ببرید

آیفون های امسال همگی با iOS 12 معرفی شدند، نسخه ای که در اختیار تمام آیفون های موجود در بازار یعنی از آیفون XS Max تا آیفون 5C قرار گرفت. آیفون XR که به دست ما رسید، همان ابتدا و پس از طی مراحل فعالسازی، آپدیت iOS 12.1 شامل قابلیت فیس تایم گروهی و 70 اموجی جدید را هم دریافت کرد.

استفاده از گوشی بدون نیاز به دکمه های کنترلی و فقط با تکیه بر ژست های حرکتی، یکی از جذابیت های سیستم عامل iOS است. البته اگر مثل من از دنیای اندروید به iOS آمده باشید، کمی طول می کشد تا به فقدان دکمه های ناوبری و حسگر اثر انگشت عادت کنید، اما پیاده سازی بی نقص این فرایند توسط اپل، این دوره انتقال را به حداقل می رساند. این روش تعامل به قدری شهودی و ساده است که ناخودآگاه روی گوشی های دیگر هم آن را اجرا می کنید. البته ناگفته نماند که فقدان دکمه بازگشت (Back) در آیفون گاهی اوقات واقعاً کلافه کننده است.

بررسی دیجیاتو بررسی آیفون XR

فرایند قفل گشایی آیفون XR هم مانند دیگر آیفون های جدید بسیار لذت بخش است. فقط کافیست گوشی را برداشته و به بالا سوایپ کنید تا وارد صفحه هوم شوید. طی همین فرایند کوتاه، سیستم تشخیص چهره فعال شده و قفل دستگاه را باز می کند.

هرچقدر سیستم عامل iOS از نظر تجربه کاربری کم نقص است، در برخی زمینه های پیش پا افتاده لنگ می زند. از نظر قابلیت شخصی سازی که iOS در مقایسه با اندروید عملاً دست و پای شما را می بندد. اپلیکیشن تنظیمات (Settings) بسیار شلوغ شده و در بسیاری از موارد به ناچار باید گزینه موردنظر را با جستجو بیابید. بارها باید این سؤال را از خودتان بپرسید که چرا تنظیمات دوربین یا مرورگر سافاری درون خودشان نیست و در منوی اصلی تنظیمات گوشی قرار گرفته، و مواردی مانند اینها که به سادگی قابل حل هستند.

منبع: دیجیاتو

توصیه زاکربرگ به مدیران فیسبوک: اپل را کنار گذاشته و از اندروید استفاده کنید

عصبانیت مارک زاکربرگ از انتقاد مدیرعامل اپل از شبکه‌های اجتماعی و فروش اطلاعات شخصی کاربران توسط آن‌ها باعث شده است که زاکربرگ به مدیران فیس‌بوک پیشنهاد دهد از آیفون‌های خود دست بکشند.

بر اساس گزارش منتشر شده در نیویورک تایمز، مارک زاکربرگ database چیست بنیانگذار فیس‌بوک به مدیران خود توصیه کرده است تا با کنار گذاشتن گوشی­‌های آیفون خود، از دستگاه‌های اندرویدی استفاده کنند. این توصیه پس از آن مطرح می­‌شود که تیم کوک مدیرعامل اپل به صورت عمومی در رابطه با جنجال‌­های ایجاد شده توسط شرکت کمبریج آنالیتیکا که از اطلاعات شخصی کاربران فیس‌بوک استفاده کرده بود، اظهارنظر کرد.

تیم کوک مدیرعامل غول سخت‌افزاری آمریکایی در گفتگو با شبکه‌ی تلویزیونی MSNBC اظهار داشت:

ما هرگز داده­‌های شخصی کاربران را جمع‌آوری نمی­‌کنیم و معتقدیم حفظ حریم خصوصی حق طبیعی و مسلم انسان بوده و از آزادی‌های مدنی افراد به شمار می­‌رود.

به گزارش تایمز و پس از اظهارات کوک، زاکربرگ از مدیران خود خواسته است تا از اندروید استفاده کنند چرا که سیستم‌عاملی همه­‌گیر بوده و تعداد کاربران آن در جهان بیشتر از iOS است. با وجود تقاضای زاکربرگ هنوز مشخص نیست که آیا مدیران فیس‌بوک به خواسته‌ی او عمل کرده­‌اند یا خیر. گفتنی است فیس‌بوک تاکنون به تقاضای رسانه­‌ها برای اظهار نظر رسمی در ارتباط با گزارش نیویورک‌تایمز پاسخ نداده است.

این شبکه‌ی اجتماعی محبوب زمانی تحت نظارت دستگاه‌­های قضایی قرار گرفت که گزارش منتشر شده در نیویورک‌ تایمز و روزنامه‌ی گاردین مدعی شد شرکت مشاوره‌ی دیجیتال کمبریج آنالیتیکا که با کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ همکاری کرده است، به شکل نا­مناسبی جزئیات و اطلاعات شخصی ۸۷ میلیون نفر از کاربران فیس‌بوک را بدون اجازه آنها استخراج کرده است.  

در طرف مقابل اپل همواره بر احترام به حریم خصوصی کاربران تأکید کرده و خود را بزرگترین حامی داده‌های شخصی کاربران­ش معرفی می­‌کند. مدیرعامل کوپرتینویی­‌ها حتی پیش‌­تر نسبت به خطرات شبکه­‌های اجتماعی و دیگر خدماتی که بصورت آنلاین عرضه می­‌شوند هشدار داده است. کوک به صورت رسمی اعلام کرده است که شرکت مطبوع­ش حفاظت از حریم خصوصی کاربران را به فروش اطلاعات شخصی آنان و کسب سود بیشتر ترجیح می­‌دهد.

کوک در همین ارتباط گفت :

اگر محصول نهایی ما کاربران­‌مان بودند، با فروش اطلاعات شخصی آنها می­‌توانستیم به درآمد هنگفتی برسیم اما روش کار ما به این صورت نیست و ما تصمیم گرفتیم که این کار را نکنیم.

منبع: زومیت

چگونه در سال ۲۰۱۸ یک لپ‌تاپ گیمینگ مناسب نیازمان انتخاب کنیم؟

 یکی دو سال پیش، انتخاب یک لپ‌تاپ گیمینگ ایده‌آل بسیار سخت بود. همه مدل‌های موجود در بازار به شدت سنگین وزن بودند و عمر باتری ضعیفی داشتند.

اما حالا به لطف عرضه چند فناوری، چندین گزینه عالی در بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ داریم که پیشرفت‌های بزرگی نسبت به گذشته دارند و همه مزایا را یک‌جا دارند: قدرت بیشتر، وزن کمتر، عمر باتری بهتر و طراحی شیک‌تر!

پس، چگونه باید بهترین لپ‌تاپ گیمینگ مناسب خودمان را در این بازار انتخاب کنیم؟

بودجه شما چقدر است؟

در بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ، پول درون جیب شما بازیگر اصلی است.

تا چند سال پیش، برای خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ باید بودجه‌ای بیشتر از ۱۰۰۰ دلار کنار می‌گذاشتید ولی امروزه شرکت‌های سازنده لپ‌تاپ مدل‌هایی روانه بازار کردند که زیر ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند.

لپ‌تاپ دل inspiron 15 7000 از سری G3 قیمتی حدود ۷۰۰ دلار دارد و اگر بخواهید مدل‌هایی از سری G5 و G7 انتخاب کنید؛ مشخصات سخت‌افزاری بهتری دارند ولی باز هم قیمت‌شان زیر هزار دلار است.

اگر بخواهید هزینه‌ای در همان محدوده هزار دلار داشته باشید؛ می‌توانید یک لپ‌تاپ گیمینگ رده متوسط بازار مانند مدل‌های HP Omen یا Dell Alienware انتخاب کنید.

این لپ‌تاپ‌ها کیفیت ساخت بهتری دارند؛ برند معتبری هستند و مشخصات سخت‌افزاری آن‌ها به شما قدرت پردازش سریع‌تری می‌دهد. گاهی اوقات، ممکن است شما محدودیت بودجه‌ای نداشته باشید ولی ترجیح بدهید یک دستگاه رده متوسط با کیفیت خریداری کنید یا برند خاصی را مد نظر قرار دهید.

اگر بودجه شما به مرز ۲۰۰۰ دلار می‌رسد؛ حق انتخاب رده بالاترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ بازار را خواهید داشت و تازه دردسر شیرین شما آغاز می‌شود.

در این محدوده قیمتی مدل‌هایی مانند MSI GS65 Stealth Thin و Gigabyte Aero 15X یا Razer Blade مطرح می‌شوند.

شما می‌توانید براساس نیاز پردازشی خود، وزن دستگاه، نازکی و طراحی لپ‌تاپ و کارت گرافیک یک مدل رده بالا را انتخاب کنید.

چقدر GPU و CPU نیاز دارید؟

انویدیا پادشاه لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. شما نمی‌توانید به یک لپ‌تاپ خوب بدون کارت گرافیک انویدیا فکر کنید.

جی‌پی‌یوهای سری ۱۰ انویدیا قدرت مضاعفی به لپ‌تاپ‌ها بخشیدند و فناوری و طراحی Max-Q این شرکت آن‌ها را موثرتر و نازک‌تر کرده است.

بنابراین، هیچ جای تعجب نیست که عمده لپ‌تاپ‌های گیمینگ امروزی مجهز به کارت گرافیک و فناوری انویدیا باشند. به‌خصوص مدل‌هایی که ترکیبی از قدرت و قابلیت حمل آسان هستند.

انویدیا پردازنده‌های گرافیکی سری ۲۰ خود را در ماه آگوست امسال معرفی کرده ولی هنوز به لپ‌تاپ‌های گیمینگ راهی پیدا نکردند و محصولی مبتنی بر این پردازنده‌ها وارد بازار نشده است.

با نگاهی به لپ‌تاپ‌های گیمینگ، شاید در نظر اول مدل‌های زیاد کارت گرافیک سری GeForce 10 گیج‌کننده به نظر برسند اما یک فرمول ساده برای انتخاب بهترین گزینه وجود دارد.

اگر شما نمی‌خواهید بازی ویدیویی فراتر از ۱۰۸۰P روی لپ‌تاپ اجرا کنید؛ کارت‌های گرافیک GTX 1050 و ۱۰۵۰Ti مناسب نیاز شما هستند. این کارت‌ها به اندازه‌ای قدرتمند هستند که بازی‌های ویدیویی مدرن را در ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کنند.

اگر کارت GTX 1060 را انتخاب کنید؛ می‌توانید کیفیت و کارایی فراتر از ۱۰۸۰P به دست بیاورید. بازی‌ها در ۶۰ الی ۷۰ فریم در ثانیه اجرا می‌شوند و حتی برخی بازی‌ها قابلیت اجرا در ۱۲۰ فریم در ثانیه را هم دارند.

اما کارت گرافیک GTX 1070 برای اجرای بازی‌های ۱۴۴۰P (یا رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل) بسیار عالی است. لپ‌تاپ‌های دارای این کارت گرافیک از قدرت پردازش گرافیکی بالاتر از ۱۰۸۰P سود می‌برند و به راحتی نرخ رفرش صفحه ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز را به شما خواهند داد.

استفاده از لپ‌تاپ‌هایی با کارت GTX 1070 بهترین ایده برای اتصال به تلویزیون‌های ۴K است تا بازی‌ها را روی یک صفحه‌نمایش بزرگ‌تر اجرا کنید.

کارت گرافیک انویدیا GTX 1080 نیز برای اجرای بازی‌های ۴K مناسب است اما تنها چند لپ‌تاپ گیمینگ در بازار از این کارت گرافیک استفاده می‌کنند. بخواهیم نمونه معرفی کنیم؛ باید به ایسوس ROG Zephyrus یا ایسر پریدیتور تریتون ۷۰۰ اشاره کنیم.

با لپ‌تاپ Zephyrus می‌توانید بازی هیتمن را در نرخ ۴۵ فریم در ثانیه اجرا کنید و بازی The Witcher در نرخ ۳۵ فریم در ثانیه با رزولوشن ۴K اجرا می‌شود. جالب است بدانید که وزن این لپ‌تاپ تنها ۴.۹ پوند ( ۲.۲ کیلوگرم) است.

کارت GTX 1080 غالبا روی لپ‌تاپ‌های ۱۷ اینچی سوار می‌شود ولی لپ‌تاپ ایسوس Zephyrus در مدل ۱۵ اینچی هم چنین کارت گرافیکی دارد.

اگر یک لپ‌تاپ با کارت GTX 1080 انتخاب کنید؛ باید آماده پرداخت هزینه‌ای حدود ۳۰۰۰ دلار باشید.

خوش‌بختانه، انتخاب پردازنده ل‌تاپ گیمینگ ساده است. غالب لپ‌تاپ‌ها به نسل هشتم پردازنده‌های دسکتاپ اینتل مجهز شدند که عملکرد مطلوبی از خود برجای می‌گذارند. این پردازنده‌ها که از سری H هستند؛ عملکردی بهتری از سری U دارند که برای لپ‌تاپ‌های معمولی و قابل حمل استفاده می‌شوند.

ممکن است برخی لپ‌تاپ‌ها هم به پردازنده نسل هفتم مجهز باشند. بهتر است لپ‌تاپی با پردازنده به‌روزتر نسل هشتم خریداری کنید ولی نسل هفتم هم در کارایی و مصرف باتری بسیار خوب عمل می‌کند.

انتخاب صفحه‌نمایش

در حال حاضر، لپ‌تاپ‌های با صفحه‌نمایش ۱۵.۶ اینچ در بازار رایج بوده و خاطرخواه بیشتری دارند. این لپ‌تاپ‌ها یک تناسب میان قابلیت حمل و اندازه نمایشگر ایجاد کرده‌اند که برای کاربران رضایت‌بخش است.

شاید شما هم بخواهیم یک لپ‌تاپ گیمینگ با نمایشگر ۱۵.۶ اینچ داشته باشید. اما می‌توانید به اندازه‌های دیگری هم فکر کنید. لپ‌تاپ‌های گیمینگ ۱۳، ۱۴ و ۱۷ اینچ نیز در بازار یافت می‌شود.

مدل‌های ۱۳ و ۱۴ اینچ مانند Alienware 13 و Razer Blade 14 لزوما وزن سبک‌تری ندارند و گاهی اوقات از یک لپ‌تاپ ۱۵.۶ اینچی هم سنگین‌تر می‌شوند چون فناوری‌های قدیمی‌تری دارند.

اگر یک لپ‌تاپ ۱۷ اینچ انتخاب کنید؛ کمی برای جابه‌جایی و حمل آن به زحمت خواهید افتاذ ولی حتما از اجرای بازی‌ها لذت می‌برید.

در انتخاب یک لپ‌تاپ گیمینگ و توجه به صفحه‌نمایش، میزان دقت تصویر و نرخ رفرش آن هم اهمیت بالایی دارد. چون این دو پارامتر به طور مستقیم روی عملکرد بازی تاثیر می‌گذارند.

اگر یک لپ‌تاپ ۱۰۸۰p انتخاب کنید؛ شاید به نظر برسد نسبت به لپ‌تاپ‌های ۴K ضعیف‌تر است ولی نرخ رفرش بالاتری خواهید داشت و در محدوده ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز خواهید بود. البته، نرخ رفرش بالاتر روی نمایشگر ۱۰۸۰P ممکن است همراه با مشکلاتی مانند لگ و تاخیر بازی باشد چون استاندارد این نمایشگرها نرخ رفرش ۶۰ هرتز است.

در اینجا، شرکت‌های سازنده کارت گرافیک مانند انویدیا و ای‌ام‌دی فناوری‌هایی مانند G-Sync و FreeSync را عرضه کردند که می‌توانند کارایی نمایشگر را با بازی هماهنگ کنند و به طور خودکار به لپ‌تاپ بگویند در چه نرخی باید رفرش داشته باشد.

بسیاری از لپ‌تاپ‌های مجهز به نرخ رفرش ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز از فناوری G-Sync انویدیا سود می‌برند ولی لپ‌تاپ‌های بسیار معدودی با فناوری FreeSync ای‌ام‌دی مشاهده می‌کنیم.

نمایشگرهای لپ‌تاپ ۱۴۴۰p بهبودهایی نسبت به ۱۰۸۰P دارند و در اجرای بازی‌های این موضوع را متوجه می‌شوید اما بیشتر تاثیرگذاری دقت تصویر بالاتر در ویرایش اسناد یا وب‌گردی است.

نمایشگرهای ۴K که در سال جاری بیشتر رایج شدند؛وضوع و کیفیت بسیار بالاتری به شما در بازی‌ها می‌دهند ولی به همان اندازه هم گران‌تر هستند. ما خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ ۴K را توصیه نمی‌کنیم جز اینکه واقعا به این رزولوشن نیاز داشته باشید.

ملاحظات دیگر

۱- حتما لپ‌تاپی با رم ۱۶ گیگابایت انتخاب کنید تا به شما امکان چندوظیفه‌ای و استریم بازی‌ها را با کیفیت خوب بدهد.

۲- لپ‌تاپی با فضای ذخیره‌سازی بیشتر تهیه کنید. این روزها نصب هر بازی ویدیویی حدودا ۴۰ گیگابایت از هارددیسک شما را اشغال می‌کند. بنابراین؛ بهتر است لپ‌تاپ شما حداقل ۲۵۶ گیگابایتی باشد. بررسی کنید امکان افزودن یک SSD از نوع M.2 را دارید یا خیر؟

۳- پیش از خرید لپ‌تاپ، حتما آن را از نزدیک دیده و مواردی مانند وزن و اندازه، طراحی، نحوه قرارگیری انگشتان دست و کار با ترک‌پد را بررسی کنید. خواندن مشخصات یک لپ‌تاپ به تنهایی کافی نیست و باید لپ‌تاپی مناسب دست و کارتان انتخاب کنید.

۴- فناوری‌هایی مانند OLED و HDR دارند به آرامی به لپ‌تاپ‌ها اضافه می‌شوند ولی هنوز بسیار گران‌قیمت هستند.

۵- لوازم جانبی مورد نیاز یک لپ‌تاپ گیمینگ را فراموش نکنید. شما حتما به یک ماوس گیمینگ خوب نیاز دارید و شاید هدفون و پد خنک‌کننده!

کدام مدل را بخرم؟

اگر هدف شما اجرای روان و راحت بازی‌ها باشد و خیلی دنبال مشخصات خاصی نباشید؛ یک لپ‌تاپ ۱۰۸۰p با اندازه نمایشگر ۱۵.۶ اینچ و کارت گرافیک GTX 1060 یا ۱۰۷۰ Max-Q GPU را پیشنهاد می‌کنیم.

غالب بازی‌ها در نرخ ۶۰ فریم اجرا می‌شوند و چنین سیستم جواب‌گوی همه آن‌ها است. البته، کارت گرافیک ۱۰۷۰ به شما اجازه می‌دهد در صورت نیاز بازی‌ها را در نرخ فریم بالاتری اجرا یا تنظیم کنید.

با این تفاسیر، شاید لپ‌تاپ‌هایی مانند HP Omen یا Dell Alienware مناسب باشند.

اگر بودجه بیشتری دارید و می‌خواهید لپ‌تاپ بزرگ‌تر با گرافیک بهتر خریداری کنید؛ مدل‌های MSI GS65 Stealth Thin و Gigabyte Aero 15X یا Razer Blade و البته برخی پیکربندی‌های Alienware را پیشنهاد می‌کنیم.

اگر بودجه‌ای زیر ۱۰۰ هزار دلار دارید؛ به ناچار باید سراغ مدل‌های با کارت گرافیک GTX 1050 و ۱۰۵۰Ti یا ۱۰۶۰ Max-Q بروید. مثلا، می‌توانیم سری Dell G3 یا G5 را پیشنهاد بدهیم. طبیعی است که روی این لپ‌تاپ‌ها نمی‌توانید کیفیت صفحه‌نمایش بسیار بالایی را تجربه کنید.

به هر حال، بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ در دو سال اخیر بسیار متنوع‌تر از گذشته شده است. شما با کمی جست‌وجو در این بازار، می‌توانید مدل‌های لپ‌تاپ دیگری از شرکت‌های لنوو، ایسر و ایسوس بیابید.

منبع: یک پزشک