پسر برنامه نویس

برنامه نویسی و طراحی سایت

پسر برنامه نویس

برنامه نویسی و طراحی سایت

چگونه در سال ۲۰۱۸ یک لپ‌تاپ گیمینگ مناسب نیازمان انتخاب کنیم؟

 یکی دو سال پیش، انتخاب یک لپ‌تاپ گیمینگ ایده‌آل بسیار سخت بود. همه مدل‌های موجود در بازار به شدت سنگین وزن بودند و عمر باتری ضعیفی داشتند.

اما حالا به لطف عرضه چند فناوری، چندین گزینه عالی در بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ داریم که پیشرفت‌های بزرگی نسبت به گذشته دارند و همه مزایا را یک‌جا دارند: قدرت بیشتر، وزن کمتر، عمر باتری بهتر و طراحی شیک‌تر!

پس، چگونه باید بهترین لپ‌تاپ گیمینگ مناسب خودمان را در این بازار انتخاب کنیم؟

بودجه شما چقدر است؟

در بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ، پول درون جیب شما بازیگر اصلی است.

تا چند سال پیش، برای خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ باید بودجه‌ای بیشتر از ۱۰۰۰ دلار کنار می‌گذاشتید ولی امروزه شرکت‌های سازنده لپ‌تاپ مدل‌هایی روانه بازار کردند که زیر ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند.

لپ‌تاپ دل inspiron 15 7000 از سری G3 قیمتی حدود ۷۰۰ دلار دارد و اگر بخواهید مدل‌هایی از سری G5 و G7 انتخاب کنید؛ مشخصات سخت‌افزاری بهتری دارند ولی باز هم قیمت‌شان زیر هزار دلار است.

اگر بخواهید هزینه‌ای در همان محدوده هزار دلار داشته باشید؛ می‌توانید یک لپ‌تاپ گیمینگ رده متوسط بازار مانند مدل‌های HP Omen یا Dell Alienware انتخاب کنید.

این لپ‌تاپ‌ها کیفیت ساخت بهتری دارند؛ برند معتبری هستند و مشخصات سخت‌افزاری آن‌ها به شما قدرت پردازش سریع‌تری می‌دهد. گاهی اوقات، ممکن است شما محدودیت بودجه‌ای نداشته باشید ولی ترجیح بدهید یک دستگاه رده متوسط با کیفیت خریداری کنید یا برند خاصی را مد نظر قرار دهید.

اگر بودجه شما به مرز ۲۰۰۰ دلار می‌رسد؛ حق انتخاب رده بالاترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ بازار را خواهید داشت و تازه دردسر شیرین شما آغاز می‌شود.

در این محدوده قیمتی مدل‌هایی مانند MSI GS65 Stealth Thin و Gigabyte Aero 15X یا Razer Blade مطرح می‌شوند.

شما می‌توانید براساس نیاز پردازشی خود، وزن دستگاه، نازکی و طراحی لپ‌تاپ و کارت گرافیک یک مدل رده بالا را انتخاب کنید.

چقدر GPU و CPU نیاز دارید؟

انویدیا پادشاه لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. شما نمی‌توانید به یک لپ‌تاپ خوب بدون کارت گرافیک انویدیا فکر کنید.

جی‌پی‌یوهای سری ۱۰ انویدیا قدرت مضاعفی به لپ‌تاپ‌ها بخشیدند و فناوری و طراحی Max-Q این شرکت آن‌ها را موثرتر و نازک‌تر کرده است.

بنابراین، هیچ جای تعجب نیست که عمده لپ‌تاپ‌های گیمینگ امروزی مجهز به کارت گرافیک و فناوری انویدیا باشند. به‌خصوص مدل‌هایی که ترکیبی از قدرت و قابلیت حمل آسان هستند.

انویدیا پردازنده‌های گرافیکی سری ۲۰ خود را در ماه آگوست امسال معرفی کرده ولی هنوز به لپ‌تاپ‌های گیمینگ راهی پیدا نکردند و محصولی مبتنی بر این پردازنده‌ها وارد بازار نشده است.

با نگاهی به لپ‌تاپ‌های گیمینگ، شاید در نظر اول مدل‌های زیاد کارت گرافیک سری GeForce 10 گیج‌کننده به نظر برسند اما یک فرمول ساده برای انتخاب بهترین گزینه وجود دارد.

اگر شما نمی‌خواهید بازی ویدیویی فراتر از ۱۰۸۰P روی لپ‌تاپ اجرا کنید؛ کارت‌های گرافیک GTX 1050 و ۱۰۵۰Ti مناسب نیاز شما هستند. این کارت‌ها به اندازه‌ای قدرتمند هستند که بازی‌های ویدیویی مدرن را در ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کنند.

اگر کارت GTX 1060 را انتخاب کنید؛ می‌توانید کیفیت و کارایی فراتر از ۱۰۸۰P به دست بیاورید. بازی‌ها در ۶۰ الی ۷۰ فریم در ثانیه اجرا می‌شوند و حتی برخی بازی‌ها قابلیت اجرا در ۱۲۰ فریم در ثانیه را هم دارند.

اما کارت گرافیک GTX 1070 برای اجرای بازی‌های ۱۴۴۰P (یا رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل) بسیار عالی است. لپ‌تاپ‌های دارای این کارت گرافیک از قدرت پردازش گرافیکی بالاتر از ۱۰۸۰P سود می‌برند و به راحتی نرخ رفرش صفحه ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز را به شما خواهند داد.

استفاده از لپ‌تاپ‌هایی با کارت GTX 1070 بهترین ایده برای اتصال به تلویزیون‌های ۴K است تا بازی‌ها را روی یک صفحه‌نمایش بزرگ‌تر اجرا کنید.

کارت گرافیک انویدیا GTX 1080 نیز برای اجرای بازی‌های ۴K مناسب است اما تنها چند لپ‌تاپ گیمینگ در بازار از این کارت گرافیک استفاده می‌کنند. بخواهیم نمونه معرفی کنیم؛ باید به ایسوس ROG Zephyrus یا ایسر پریدیتور تریتون ۷۰۰ اشاره کنیم.

با لپ‌تاپ Zephyrus می‌توانید بازی هیتمن را در نرخ ۴۵ فریم در ثانیه اجرا کنید و بازی The Witcher در نرخ ۳۵ فریم در ثانیه با رزولوشن ۴K اجرا می‌شود. جالب است بدانید که وزن این لپ‌تاپ تنها ۴.۹ پوند ( ۲.۲ کیلوگرم) است.

کارت GTX 1080 غالبا روی لپ‌تاپ‌های ۱۷ اینچی سوار می‌شود ولی لپ‌تاپ ایسوس Zephyrus در مدل ۱۵ اینچی هم چنین کارت گرافیکی دارد.

اگر یک لپ‌تاپ با کارت GTX 1080 انتخاب کنید؛ باید آماده پرداخت هزینه‌ای حدود ۳۰۰۰ دلار باشید.

خوش‌بختانه، انتخاب پردازنده ل‌تاپ گیمینگ ساده است. غالب لپ‌تاپ‌ها به نسل هشتم پردازنده‌های دسکتاپ اینتل مجهز شدند که عملکرد مطلوبی از خود برجای می‌گذارند. این پردازنده‌ها که از سری H هستند؛ عملکردی بهتری از سری U دارند که برای لپ‌تاپ‌های معمولی و قابل حمل استفاده می‌شوند.

ممکن است برخی لپ‌تاپ‌ها هم به پردازنده نسل هفتم مجهز باشند. بهتر است لپ‌تاپی با پردازنده به‌روزتر نسل هشتم خریداری کنید ولی نسل هفتم هم در کارایی و مصرف باتری بسیار خوب عمل می‌کند.

انتخاب صفحه‌نمایش

در حال حاضر، لپ‌تاپ‌های با صفحه‌نمایش ۱۵.۶ اینچ در بازار رایج بوده و خاطرخواه بیشتری دارند. این لپ‌تاپ‌ها یک تناسب میان قابلیت حمل و اندازه نمایشگر ایجاد کرده‌اند که برای کاربران رضایت‌بخش است.

شاید شما هم بخواهیم یک لپ‌تاپ گیمینگ با نمایشگر ۱۵.۶ اینچ داشته باشید. اما می‌توانید به اندازه‌های دیگری هم فکر کنید. لپ‌تاپ‌های گیمینگ ۱۳، ۱۴ و ۱۷ اینچ نیز در بازار یافت می‌شود.

مدل‌های ۱۳ و ۱۴ اینچ مانند Alienware 13 و Razer Blade 14 لزوما وزن سبک‌تری ندارند و گاهی اوقات از یک لپ‌تاپ ۱۵.۶ اینچی هم سنگین‌تر می‌شوند چون فناوری‌های قدیمی‌تری دارند.

اگر یک لپ‌تاپ ۱۷ اینچ انتخاب کنید؛ کمی برای جابه‌جایی و حمل آن به زحمت خواهید افتاذ ولی حتما از اجرای بازی‌ها لذت می‌برید.

در انتخاب یک لپ‌تاپ گیمینگ و توجه به صفحه‌نمایش، میزان دقت تصویر و نرخ رفرش آن هم اهمیت بالایی دارد. چون این دو پارامتر به طور مستقیم روی عملکرد بازی تاثیر می‌گذارند.

اگر یک لپ‌تاپ ۱۰۸۰p انتخاب کنید؛ شاید به نظر برسد نسبت به لپ‌تاپ‌های ۴K ضعیف‌تر است ولی نرخ رفرش بالاتری خواهید داشت و در محدوده ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز خواهید بود. البته، نرخ رفرش بالاتر روی نمایشگر ۱۰۸۰P ممکن است همراه با مشکلاتی مانند لگ و تاخیر بازی باشد چون استاندارد این نمایشگرها نرخ رفرش ۶۰ هرتز است.

در اینجا، شرکت‌های سازنده کارت گرافیک مانند انویدیا و ای‌ام‌دی فناوری‌هایی مانند G-Sync و FreeSync را عرضه کردند که می‌توانند کارایی نمایشگر را با بازی هماهنگ کنند و به طور خودکار به لپ‌تاپ بگویند در چه نرخی باید رفرش داشته باشد.

بسیاری از لپ‌تاپ‌های مجهز به نرخ رفرش ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز از فناوری G-Sync انویدیا سود می‌برند ولی لپ‌تاپ‌های بسیار معدودی با فناوری FreeSync ای‌ام‌دی مشاهده می‌کنیم.

نمایشگرهای لپ‌تاپ ۱۴۴۰p بهبودهایی نسبت به ۱۰۸۰P دارند و در اجرای بازی‌های این موضوع را متوجه می‌شوید اما بیشتر تاثیرگذاری دقت تصویر بالاتر در ویرایش اسناد یا وب‌گردی است.

نمایشگرهای ۴K که در سال جاری بیشتر رایج شدند؛وضوع و کیفیت بسیار بالاتری به شما در بازی‌ها می‌دهند ولی به همان اندازه هم گران‌تر هستند. ما خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ ۴K را توصیه نمی‌کنیم جز اینکه واقعا به این رزولوشن نیاز داشته باشید.

ملاحظات دیگر

۱- حتما لپ‌تاپی با رم ۱۶ گیگابایت انتخاب کنید تا به شما امکان چندوظیفه‌ای و استریم بازی‌ها را با کیفیت خوب بدهد.

۲- لپ‌تاپی با فضای ذخیره‌سازی بیشتر تهیه کنید. این روزها نصب هر بازی ویدیویی حدودا ۴۰ گیگابایت از هارددیسک شما را اشغال می‌کند. بنابراین؛ بهتر است لپ‌تاپ شما حداقل ۲۵۶ گیگابایتی باشد. بررسی کنید امکان افزودن یک SSD از نوع M.2 را دارید یا خیر؟

۳- پیش از خرید لپ‌تاپ، حتما آن را از نزدیک دیده و مواردی مانند وزن و اندازه، طراحی، نحوه قرارگیری انگشتان دست و کار با ترک‌پد را بررسی کنید. خواندن مشخصات یک لپ‌تاپ به تنهایی کافی نیست و باید لپ‌تاپی مناسب دست و کارتان انتخاب کنید.

۴- فناوری‌هایی مانند OLED و HDR دارند به آرامی به لپ‌تاپ‌ها اضافه می‌شوند ولی هنوز بسیار گران‌قیمت هستند.

۵- لوازم جانبی مورد نیاز یک لپ‌تاپ گیمینگ را فراموش نکنید. شما حتما به یک ماوس گیمینگ خوب نیاز دارید و شاید هدفون و پد خنک‌کننده!

کدام مدل را بخرم؟

اگر هدف شما اجرای روان و راحت بازی‌ها باشد و خیلی دنبال مشخصات خاصی نباشید؛ یک لپ‌تاپ ۱۰۸۰p با اندازه نمایشگر ۱۵.۶ اینچ و کارت گرافیک GTX 1060 یا ۱۰۷۰ Max-Q GPU را پیشنهاد می‌کنیم.

غالب بازی‌ها در نرخ ۶۰ فریم اجرا می‌شوند و چنین سیستم جواب‌گوی همه آن‌ها است. البته، کارت گرافیک ۱۰۷۰ به شما اجازه می‌دهد در صورت نیاز بازی‌ها را در نرخ فریم بالاتری اجرا یا تنظیم کنید.

با این تفاسیر، شاید لپ‌تاپ‌هایی مانند HP Omen یا Dell Alienware مناسب باشند.

اگر بودجه بیشتری دارید و می‌خواهید لپ‌تاپ بزرگ‌تر با گرافیک بهتر خریداری کنید؛ مدل‌های MSI GS65 Stealth Thin و Gigabyte Aero 15X یا Razer Blade و البته برخی پیکربندی‌های Alienware را پیشنهاد می‌کنیم.

اگر بودجه‌ای زیر ۱۰۰ هزار دلار دارید؛ به ناچار باید سراغ مدل‌های با کارت گرافیک GTX 1050 و ۱۰۵۰Ti یا ۱۰۶۰ Max-Q بروید. مثلا، می‌توانیم سری Dell G3 یا G5 را پیشنهاد بدهیم. طبیعی است که روی این لپ‌تاپ‌ها نمی‌توانید کیفیت صفحه‌نمایش بسیار بالایی را تجربه کنید.

به هر حال، بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ در دو سال اخیر بسیار متنوع‌تر از گذشته شده است. شما با کمی جست‌وجو در این بازار، می‌توانید مدل‌های لپ‌تاپ دیگری از شرکت‌های لنوو، ایسر و ایسوس بیابید.

منبع: یک پزشک

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.